5 خانه بومگردی برگزیده استان گیلان

سفر به استان گیلان به قصد شناسایی چند خانه بومگردی در این استان سرسبز بود که در نهایت منجر به آشنایی با 4 خانواده دوست داشتنی و اضافه شدن خانه های بومگردی آنها به شبکه بومگردی پروژه در ایران شد. همانطور که از قبل هم با خود شرط کرده بودیم، قرار بر این بود که خانه هایی را شناسایی بکنیم که همگی حداقل های لازم برای پذیرایی از مهمان ها را داشته باشند. الان هم با اطمینان می توانیم بگوییم که با اقامت در این خانه های بومگردی چنین کیفیت هایی را تجربه خواهید کرد:

  • همه خانه های بومگردی در نقاط روستایی و شهرهای کوچک قرار گرفته اند.
  • در همه این خانه ها، خانواده های محلی و گیلکی میزبان شما هستند و هیچ مدیریت غیربومی در این خانه ها حضور ندارد.
  • میزبان شما هم در این خانه اقامت دارد و امکان تجربه کردن لحظه به لحظه زندگی یک خانواده محلی را خواهید داشت.

با وجود اینکه این خانه ها همگی در یک استان قرار گرفته اند، ولی به دلیل تفاوت های جغرافیایی و حتی فرهنگی خانواده های میزبان، هرکدام تجربه متفاوتی را برای شما خواهد داشت. بعد از معرفی کردن هر کدام از این خانه ها تفاوت ها و ویژگی های اصلی هر کدام را هم اعلام می کنیم.

خانه بومگردی گالش کولام

سمیه مرادی و حدیثه مرادی خانه پدری خود در شهرستان رودبار و در حومه امامزاده ابراهیم را برای پذیرایی از مهمان ها آماده کرده اند. یک خانه دوطبقه با ایوان بزرگ و رو به سمت باغ های اطراف. غذای محلی این خانه از نظر من اصلی ترین نکته این اقامتگاه بومگردی است. همین طور دسترسی نسبتا خوب به جاده های اصلی، برای کسانی که حوصله رانندگی در بیراهه را ندارند. (سفرنامه خانه بومگردی گالش کولام)

تصویر خواهران مرادی در خانه بومگردی گالش کولام
خواهران مرادی در خانه بومگردی گالش کولام

خانه بومگردی دیلمای

سمیرا هاتف، فارغ تحصیل از دانشگاه تهران که با مهاجرت معکوس به خانه پدری خود در اطراف لاهیجان برگشته و کسب و کار خانوادگی راه انداخته است. یکی از بهترین تجربیات غذای محلی به همراه جنگل گردی سبک را در این خانه بومگردی تجربه خواهید کرد. خانه ای کوچک با 3 اتاق که به زودی چند اتاق دیگر به آن اضافه خواهد شد. (سفرنامه خانه بومگردی دیلمای)

تصویر سمیرا هاتف و خاله مریم در خانه بومگردی دیلمای
سمیرا هاتف و خاله مریم در خانه بومگردی دیلمای

خانه بومگردی تلارخانه بردبار

خانم لیلا بردبار کارآفرین برتر استان که سال ها در زمینه صنایع دستی فعالیت داشته و الان مدیریت اولین اقامتگاه بومگردی استان را به عهده دارند. این خانه علیرغم نوساز بودن، دارای معماری سنتی ارزشمندی است و بهترین مکان برای تجربه سکونت در یک خانه نسبتا اعیانی گیلانی است. همین طور مکانی مناسب برای تهیه صنایع دستی و مخصوصا حصیربافی که توسط بیش از 20 زن سرپرست خانوار تهیه شده است. (سفرنامه خانه بومگردی تلارخانه بردبار)

تصویر خانم بردبار - مدیریت خانه بومگردی تلارخانه بردبار
خانم بردبار – مدیریت خانه بومگردی تلارخانه بردبار

خانه بومگردی میکال

فاطمه فلاح نژاد به همراه پدر و مادر بازنشسته خود مهاجرت معکوس به زادگاه خود در روستای میکال در ارتفاعات دیلمان داشته اند. خانه ای کوچک در زمینی نسبتا بزرگ در روستایی قدیمی با معماری نسبتا با ارزش در منطقه ای ییلاقی و سردسیر که در گرم ترین فصول سال هم هوایی مطبوع دارد. (سفرنامه خانه بومگردی میکال)

تصویر خانواده فلاح نژاد در خانه بومگردی میکال
خانواده فلاح نژاد در خانه بومگردی میکال

خانه بومگردی تکرم

حسن اسماعیلی به همراه همسر خود که فارغ تحصیل رشته معماری است یک خانه نیمه مخروبه را مرمت کرده اند و الان آماده پذیرایی از مهمان ها هستند. اصلی ترین و جذاب ترین قسمت این خانه پرده ها، نرده ها و صندلی های رنگارنگی است که حال و هوای این خانه بومگردی را بسیار سرزنده کرده است. در این خانه اتفاقات دیگری همچون احیاء سبک زندگی مردم گیلان و همین طور فعالیت های پرژوهشی مرتبط با فرهنگ منطقه انجام می شود که به زودی در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد. (سفرنامه خانه بومگردی تکرم)

مدیریت خانه بومگردی تکرم

در پست های بعدی داستان های بیشتر و سفرنامه های این خانه های بومگردی را خواهید خواند و از نحوه اقامت در آنها اطلاع خواهید یافت.

۲ نظر درباره “5 خانه بومگردی برگزیده استان گیلان

دیدگاه‌تان را بنویسید: